Amon (e-Book)

ik ben de kleindochter van een nazikampbeul

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Jennifer Teege, Nikola Sellmair

EPUB met digitaal watermerk | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Haar huid is donker. Haar vader kent ze niet. Haar moeder spreekt of ziet ze nauwelijks, omdat ze als baby ter adoptie werd aangeboden. Pas op achtendertigjarige leeftijd ontdekt Jennifer Teege door toeval haar familiegeheim. Ze is de kleindochter van nazikampcommandant Amon Göth, ook bekend van Steven Spielbergs film Schindler's List. Göth was verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen en werd in 1946 opgehangen. Jennifer realiseert zich dat haar grootvader haar zou hebben aangemerkt als 'onzuiver' en haar zou hebben doodgeschoten.In dit boek beschrijft Jennifer de zoektocht naar haar familiegeschiedenis; het verhaal van haar moeder en grootmoeder; en vertelt ze ondertussen ook haar eigen levensverhaal. Het wordt een bewogen reis naar de afgrond van het verleden en terug naar de hedendaagse, bevrijdende werkelijkheid. Met foto's.Jennifer Teege heeft een Duitse moeder en een Nigeriaanse vader. Vanaf haar zevende groeide ze op in een pleeggezin. Sinds 1999 werkt ze als copywriter en ontwerper in de reclamewereld. Jennifer woont in Hamburg. Nikola Sellmair studeerde journalistiek, en politicologie & communicatiekunde aan de universiteit van München. Ze werkt als journaliste bij Stern.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jennifer Teege, Nikola Sellmair
Uitgever
The House of Books
ISBN
9789044344493
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2014
Bestandsgrootte
2782103 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159

Beschrijving

Haar huid is donker. Haar vader kent ze niet. Haar moeder spreekt of ziet ze nauwelijks, omdat ze als baby ter adoptie werd aangeboden. Pas op achtendertigjarige leeftijd ontdekt Jennifer Teege door toeval haar familiegeheim. Ze is de kleindochter van nazikampcommandant Amon Göth, ook bekend van Steven Spielbergs film Schindler's List. Göth was verantwoordelijk voor de dood van duizenden mensen en werd in 1946 opgehangen. Jennifer realiseert zich dat haar grootvader haar zou hebben aangemerkt als 'onzuiver' en haar zou hebben doodgeschoten.

In dit boek beschrijft Jennifer de zoektocht naar haar familiegeschiedenis; het verhaal van haar moeder en grootmoeder; en vertelt ze ondertussen ook haar eigen levensverhaal. Het wordt een bewogen reis naar de afgrond van het verleden en terug naar de hedendaagse, bevrijdende werkelijkheid.

Met foto's.

Jennifer Teege heeft een Duitse moeder en een Nigeriaanse vader. Vanaf haar zevende groeide ze op in een pleeggezin. Sinds 1999 werkt ze als copywriter en ontwerper in de reclamewereld. Jennifer woont in Hamburg. Nikola Sellmair studeerde journalistiek, en politicologie & communicatiekunde aan de universiteit van München. Ze werkt als journaliste bij Stern.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jennifer Teege, Nikola Sellmair
Uitgever
The House of Books
ISBN
9789044344493
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2014
Bestandsgrootte
2782103 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
159