De hechtenisclub (e-Book)

Breekbare idealen in de bajes

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book

Daphné Dupont-Nivet, Nils von der Assen

EPUB met digitaal watermerk | November 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De cipier die maar geen afscheid kon nemen; de verbinder die bruggen sloeg tussen culturen; de hervormer die het allemaal anders ging doen; de drugs-crimineel die met touw en weerhaken over de muur wist te springen: de Bijlmerbajes mag dan gesloten en gesloopt zijn, de verhalen erover blijven. Nederlands bekendste strafinstelling was niet alleen het toneel van protesten en ontsnappingen, maar ook van grensverleggers en idealisten. De cellen heetten er kamers, gedetineerden bewoners, en in plaats van tralies boden ramen je vrij uitzicht op het wolkendek. Opsluiting was nog nooit zo humaan geweest. Maar hoe onwankelbaar het geloof in de maakbaarheid van mens en omgeving aanvankelijk ook leek, tegenkrachten binnen én buiten de muren stelden het danig op de proef. Is het afscheid van de bajes ook het einde van een ideaal? Met nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht onderwerpen Daphné Dupont-Nivet en Nils von der Assen de ideeën van toen aan een hedendaagse kritische blik. Kún je iemand wel humaan vastzetten? Is opsluiting nog wel van deze tijd? Meer nog dan een historisch verhaal is De hechtenisclub een verkenning van tijdloze vragen die ons allemaal beroeren. Wat is vrijheid? En wat maakt ons mens?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Daphné Dupont-Nivet, Nils von der Assen
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021460710
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2022
Bestandsgrootte
1801486 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

De cipier die maar geen afscheid kon nemen; de verbinder die bruggen sloeg tussen culturen; de hervormer die het allemaal anders ging doen; de drugs-crimineel die met touw en weerhaken over de muur wist te springen: de Bijlmerbajes mag dan gesloten en gesloopt zijn, de verhalen erover blijven.
Nederlands bekendste strafinstelling was niet alleen het toneel van protesten en ontsnappingen, maar ook van grensverleggers en idealisten. De cellen heetten er kamers, gedetineerden bewoners, en in plaats van tralies boden ramen je vrij uitzicht op het wolkendek. Opsluiting was nog nooit zo humaan geweest. Maar hoe onwankelbaar het geloof in de maakbaarheid van mens en omgeving aanvankelijk ook leek, tegenkrachten binnen én buiten de muren stelden het danig op de proef.
Is het afscheid van de bajes ook het einde van een ideaal? Met nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht onderwerpen Daphné Dupont-Nivet en Nils von der Assen de ideeën van toen aan een hedendaagse kritische blik. Kún je iemand wel humaan vastzetten? Is opsluiting nog wel van deze tijd?
Meer nog dan een historisch verhaal is De hechtenisclub een verkenning van tijdloze vragen die ons allemaal beroeren. Wat is vrijheid? En wat maakt ons mens?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Daphné Dupont-Nivet, Nils von der Assen
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021460710
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2022
Bestandsgrootte
1801486 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144