De ja-sprong (e-Book)

naar een nieuwe vitaliteit in de kunst

Prijs € 2,99
Download direct dit e-Book

Anna Tilroe

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Beeldende kunst heeft altijd gefunctioneerd in een context van macht, status en geld. Dat is haar lot. Toch was in twintigste eeuw een kunstwereld ontstaan waarin een zeker machtsevenwicht bestond tussen kunstenaars, galeries, museumdirecteuren en critici. Dat evenwicht is de laatste vijfentwintig jaar grondig verstoord. Het heftige parfum van kapitaal, glamour en sensatie dat kunst nu omringt, beïnvloedt ook de positie van kunst in de samenleving. Velen zien kunst als het pronkstuk van superrijken, de vlag van de decadente jetset of als een exclusieve vorm van entertainment. Dat beeld klopt wel als we aan de markt een totalitaire macht toeschrijven. Maar ik stel voor om daar nog even mee te wachten.’ In dit pamflet inventariseert én hekelt Anna Tilroe de stand van zaken in de kunstwereld. Ze pleit voor een nieuw elan, dat recht doet aan de historie en tegelijkertijd de wereld van nu het hoofd kan bieden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anna Tilroe
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021406930
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
810390 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
59

Beschrijving

Beeldende kunst heeft altijd gefunctioneerd in een context van macht, status en geld. Dat is haar lot. Toch was in twintigste eeuw een kunstwereld ontstaan waarin een zeker machtsevenwicht bestond tussen kunstenaars, galeries, museumdirecteuren en critici. Dat evenwicht is de laatste vijfentwintig jaar grondig verstoord. Het heftige parfum van kapitaal, glamour en sensatie dat kunst nu omringt, beïnvloedt ook de positie van kunst in de samenleving. Velen zien kunst als het pronkstuk van superrijken, de vlag van de decadente jetset of als een exclusieve vorm van entertainment. Dat beeld klopt wel als we aan de markt een totalitaire macht toeschrijven. Maar ik stel voor om daar nog even mee te wachten.’
In dit pamflet inventariseert én hekelt Anna Tilroe de stand van zaken in de kunstwereld. Ze pleit voor een nieuw elan, dat recht doet aan de historie en tegelijkertijd de wereld van nu het hoofd kan bieden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anna Tilroe
Uitgever
Querido Fosfor
ISBN
9789021406930
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
810390 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
59