De vertellingen van Duizend-en-één-nacht / 6 (e-Book)

Prijs € 4,99
Download direct dit e-Book

Henri Borel

EPUB met digitaal watermerk | April 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 6Het zesde deel uit de klassieke verzameling van mysterieuze en sprookjesachtige verhalen zoals Alladin en de wonderlamp, Sinbad de zeeman en Ali Baba en de veertig rovers.Koning Scheherban is bedrogen door zijn vrouw. Vastbesloten om dat nooit meer mee te maken, besluit hij elke avond een nieuwe maagd te trouwen om haar de volgende ochtend te doden. Zo trouwt hij ook met Scheherezade, de dochter van zijn grootvizier. Zij vertelt hem elke nacht een onvoltooid verhaal en hoopt zo in leven te blijven. Dit houdt ze duizend en één nacht vol totdat de koning beseft dat hij van haar houdt. Het lot van de andere maagden zal Scheherezade bespaard blijven en haar sprookjesachtige vertellingen leven voort.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henri Borel
Uitgever
Pantheon
ISBN
9789049901226
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2015
Bestandsgrootte
339222 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126

Beschrijving

De vertellingen van Duizend-en-één-nacht 6
Het zesde deel uit de klassieke verzameling van mysterieuze en sprookjesachtige verhalen zoals Alladin en de wonderlamp, Sinbad de zeeman en Ali Baba en de veertig rovers.
Koning Scheherban is bedrogen door zijn vrouw. Vastbesloten om dat nooit meer mee te maken, besluit hij elke avond een nieuwe maagd te trouwen om haar de volgende ochtend te doden. Zo trouwt hij ook met Scheherezade, de dochter van zijn grootvizier. Zij vertelt hem elke nacht een onvoltooid verhaal en hoopt zo in leven te blijven. Dit houdt ze duizend en één nacht vol totdat de koning beseft dat hij van haar houdt. Het lot van de andere maagden zal Scheherezade bespaard blijven en haar sprookjesachtige vertellingen leven voort.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henri Borel
Uitgever
Pantheon
ISBN
9789049901226
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2015
Bestandsgrootte
339222 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
126