Dubbel zondebok (e-Book)

Joodse journalisten in tijden van antisemitisme en vervolging 1920-1945

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book

Piet Hagen

EPUB met digitaal watermerk | September 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Toen de waarheid moest onderduiken en Joodse journalisten werden vervangen door NSB’ersIn Dubbel zondebok vertelt Piet Hagen de geschiedenis van Joodse journalisten, fotografen en andere publicisten in oorlogstijd. Zij werden vanaf de eerste dag van de bezetting ontslagen en vervolgd, als eerste slachtoffers van het naziregime. Vele werden gedeporteerd en omgebracht. Als journalist én als Jood stonden zij bovenaan de zwarte lijst. Hun vervolging werd voorafgegaan door jaren van antisemitische vooroordelen en propaganda, die hen brandmerkte als ‘leugenpers’.Nadat Joodse journalisten door de Duitse bezetter waren uitgeschakeld werd de voltallige Nederlandse pers stap voor stap ‘gelijkgeschakeld’, dat wil zeggen genazificeerd. Toch kwam de waarheid van de Holocaust stukje bij beetje aan het licht, mede dankzij Joodse ooggetuigen en klokkenluiders.Dubbel zondebok is een belangrijk historisch overzichtswerk, dat gelezen kan worden als een waarschuwing nu antisemitisme, complottheorieën en nepnieuws weer krachtig oplaaien. Tevens is het een monument ter nagedachtenis aan de vele Joodse journalisten die Nederland rijk was.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Piet Hagen
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029542630
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2022
Bestandsgrootte
8140854 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
698

Beschrijving

Toen de waarheid moest onderduiken en Joodse journalisten werden vervangen door NSB’ers

In Dubbel zondebok vertelt Piet Hagen de geschiedenis van Joodse journalisten, fotografen en andere publicisten in oorlogstijd. Zij werden vanaf de eerste dag van de bezetting ontslagen en vervolgd, als eerste slachtoffers van het naziregime. Vele werden gedeporteerd en omgebracht. Als journalist én als Jood stonden zij bovenaan de zwarte lijst. Hun vervolging werd voorafgegaan door jaren van antisemitische vooroordelen en propaganda, die hen brandmerkte als ‘leugenpers’.

Nadat Joodse journalisten door de Duitse bezetter waren uitgeschakeld werd de voltallige Nederlandse pers stap voor stap ‘gelijkgeschakeld’, dat wil zeggen genazificeerd. Toch kwam de waarheid van de Holocaust stukje bij beetje aan het licht, mede dankzij Joodse ooggetuigen en klokkenluiders.

Dubbel zondebok is een belangrijk historisch overzichtswerk, dat gelezen kan worden als een waarschuwing nu antisemitisme, complottheorieën en nepnieuws weer krachtig oplaaien. Tevens is het een monument ter nagedachtenis aan de vele Joodse journalisten die Nederland rijk was.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Piet Hagen
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029542630
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2022
Bestandsgrootte
8140854 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
698