Grote groet uit Zwagerland (e-Book)

Ode aan Noord-Holland door zijn bekendste schrijver

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Joost Zwagerman

EPUB met digitaal watermerk | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Over de Hollandse wolkenluchten boven Haarlem. Het uitzicht over zee vanaf het strand bij Bergen aan Zee. Het Huis met de Pilaren in Bergen. De suburbs van Alkmaar. Het West-Friese platteland tussen Alkmaar en Hoorn. ‘Grote groet!’ Zo ondertekende Joost Zwagerman vaak zijn brieven en e-mails. Hij was verknocht aan Noord-Holland, de provincie waar hij opgroeide, maar die hij verliet om in Amsterdam en New York te ontdekken wie hij was: schrijver. In zijn romans zingt hij blijvend de lof van het Noord-Hollandse platteland, in zijn gedichten haalt hij op lyrische wijze herinneringen op aan het Alkmaar van zijn jeugd, in zijn essays bezingt hij het landschap, het uitzicht, het licht en de kunst van Noord-Hollandse kunstenaars.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joost Zwagerman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029526869
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2018
Bestandsgrootte
1273823 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306

Beschrijving

Over de Hollandse wolkenluchten boven Haarlem. Het uitzicht over zee vanaf het strand bij Bergen aan Zee. Het Huis met de Pilaren in Bergen. De suburbs van Alkmaar. Het West-Friese platteland tussen Alkmaar en Hoorn.

‘Grote groet!’ Zo ondertekende Joost Zwagerman vaak zijn brieven en e-mails. Hij was verknocht aan Noord-Holland, de provincie waar hij opgroeide, maar die hij verliet om in Amsterdam en New York te ontdekken wie hij was: schrijver.
In zijn romans zingt hij blijvend de lof van het Noord-Hollandse platteland, in zijn gedichten haalt hij op lyrische wijze herinneringen op aan het Alkmaar van zijn jeugd, in zijn essays bezingt hij het landschap, het uitzicht, het licht en de kunst van Noord-Hollandse kunstenaars.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joost Zwagerman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029526869
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2018
Bestandsgrootte
1273823 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
306