Hoe Tarzan de Tour de France won (e-Book)

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Guus Luijters

EPUB met digitaal watermerk | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Guus Luijters geeft ook de lezer weer zijn eigen jeugd cadeau.' Het ParoolAmsterdam, jaren vijftig. Als Tom niet zit te fantaseren over het geheimzinnige huis aan de overkant van de straat, plakt hij uitgeknipte foto's van wielrenners in zijn schrift. Maar het liefst volgt hij wielerwedstrijden op de radio. Zijn favoriet is Hein van Breenen, die Tarzan wordt genoemd omdat hij zichzelf spectaculair wist te behoeden voor een val door zich aan een boomtak vast te grijpen. Tarzan was een gewone jongen die het geschopt heeft tot de Tour: een held. Wanneer zijn vader een heuse Buick aanschaft, vertrekt Tom met zijn ouders naar Zuid-Frankrijk om de renners van de Tour de France in het echt te bekijken. Maar die reis verloopt heel anders dan hij zich had voorgesteld...Hoe Tarzan de Tour de France won is een geestige en ontroerende roman over jongensdromen en wielerhelden, en de kleine gebeurtenissen die een leven bepalen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guus Luijters
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046829585
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
2348443 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

'Guus Luijters geeft ook de lezer weer zijn eigen jeugd cadeau.' Het Parool

Amsterdam, jaren vijftig. Als Tom niet zit te fantaseren over het geheimzinnige huis aan de overkant van de straat, plakt hij uitgeknipte foto's van wielrenners in zijn schrift. Maar het liefst volgt hij wielerwedstrijden op de radio. Zijn favoriet is Hein van Breenen, die Tarzan wordt genoemd omdat hij zichzelf spectaculair wist te behoeden voor een val door zich aan een boomtak vast te grijpen. Tarzan was een gewone jongen die het geschopt heeft tot de Tour: een held.
Wanneer zijn vader een heuse Buick aanschaft, vertrekt Tom met zijn ouders naar Zuid-Frankrijk om de renners van de Tour de France in het echt te bekijken. Maar die reis verloopt heel anders dan hij zich had voorgesteld...
Hoe Tarzan de Tour de France won is een geestige en ontroerende roman over jongensdromen en wielerhelden, en de kleine gebeurtenissen die een leven bepalen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guus Luijters
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046829585
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
2348443 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig