Ik had me de wereld anders voorgesteld (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Anil Ramdas

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ik hoefde niet te zijn wie ik al was, ik kon worden wat ik wou.’ In zijn studententijd vond Anil Ramdas dat een bevrijdend inzicht. ‘Doet u mij maar kosmopoliet, en mag het ietsje meer zijn: brahmaan, Hindoestaan, Surinamer, migrant, Nederlander, Indiër, liefhebber van Flaubert, Naipaul en Bellow, van film en Indiase muziek, van Franse wijn en Italiaanse pasta.’ Later, na de aanslagen van 11 september 2001, merkte Ramdas dat het verlangen naar een vaste identiteit toenam, zowel bij moslimfundamentalisten als bij mensen die de Nederlandse eigenheid vooropstelden. Tot zijn verbazing kwam hij opeens in het kamp van de buitenstaanders terecht.Ik had me de wereld anders voorgesteld, waarvoor Kawita Ramdas en Pieter Hilhorst zijn beste essays, lezingen en columns selecteerden, toont de kracht van Ramdas’ stijl en de blijvende actualiteit van zijn ideeën over identiteit, dekolonisatie en beschaving. Zijn stem wordt node gemist in het publieke debat van vandaag.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anil Ramdas
Uitgever
Querido
ISBN
9789021406459
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
1236260 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Beschrijving

Ik hoefde niet te zijn wie ik al was, ik kon worden wat ik wou.’ In zijn studententijd vond Anil Ramdas dat een bevrijdend inzicht. ‘Doet u mij maar kosmopoliet, en mag het ietsje meer zijn: brahmaan, Hindoestaan, Surinamer, migrant, Nederlander, Indiër, liefhebber van Flaubert, Naipaul en Bellow, van film en Indiase muziek, van Franse wijn en Italiaanse pasta.’ Later, na de aanslagen van 11 september 2001, merkte Ramdas dat het verlangen naar een vaste identiteit toenam, zowel bij moslimfundamentalisten als bij mensen die de Nederlandse eigenheid vooropstelden. Tot zijn verbazing kwam hij opeens in het kamp van de buitenstaanders terecht.
Ik had me de wereld anders voorgesteld, waarvoor Kawita Ramdas en Pieter Hilhorst zijn beste essays, lezingen en columns selecteerden, toont de kracht van Ramdas’ stijl en de blijvende actualiteit van zijn ideeën over identiteit, dekolonisatie en beschaving. Zijn stem wordt node gemist in het publieke debat van vandaag.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anil Ramdas
Uitgever
Querido
ISBN
9789021406459
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2017
Bestandsgrootte
1236260 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318