Innerlijke rust (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Seneca

EPUB met digitaal watermerk | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We hebben alles wat we willen, kunnen ons alles veroorloven. En toch zijn we ontevreden met ons leven. En vooral ontevreden met onszelf. Het is geen depressie en we zijn ook niet diep ongelukkig, het is meer een onbestemd gevoel van onvoldaanheid. Wat is er toch aan de hand? Deze psychische toestand is van alle tijden. Dat blijkt wel uit Innerlijke rust van de Romeinse filosoof Seneca. Daarin geeft hij een messcherpe analyse van het probleem: het ligt aan onszelf, aan onze geestelijke houding. Als je niet duidelijk hebt wat je wilt en geen heldere keuzes maakt, blijf je altijd onrustig en verveeld. Gelukkig is daar wel iets aan te doen. Kijk goed wat je talenten en mogelijkheden zijn, zegt Seneca, en handel daarnaar. In elke situatie, zelfs onder dwang en tirannie, kan een mens het goede doen. Zorgvuldig vrienden uitkiezen, je niet druk maken om zinloze zaken, niet telkens wisselen van plan: praktische middelen om je leven te ordenen. Zo wijst Seneca zijn lezers in kort bestek feilloos de weg naar innerlijke rust en balans.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Seneca
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300623
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
822146 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
73

Beschrijving

We hebben alles wat we willen, kunnen ons alles veroorloven. En toch zijn we ontevreden met ons leven. En vooral ontevreden met onszelf. Het is geen depressie en we zijn ook niet diep ongelukkig, het is meer een onbestemd gevoel van onvoldaanheid. Wat is er toch aan de hand?
Deze psychische toestand is van alle tijden. Dat blijkt wel uit Innerlijke rust van de Romeinse filosoof Seneca. Daarin geeft hij een messcherpe analyse van het probleem: het ligt aan onszelf, aan onze geestelijke houding. Als je niet duidelijk hebt wat je wilt en geen heldere keuzes maakt, blijf je altijd onrustig en verveeld. Gelukkig is daar wel iets aan te doen. Kijk goed wat je talenten en mogelijkheden zijn, zegt Seneca, en handel daarnaar. In elke situatie, zelfs onder dwang en tirannie, kan een mens het goede doen. Zorgvuldig vrienden uitkiezen, je niet druk maken om zinloze zaken, niet telkens wisselen van plan: praktische middelen om je leven te ordenen.
Zo wijst Seneca zijn lezers in kort bestek feilloos de weg naar innerlijke rust en balans.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Seneca
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025300623
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2013
Bestandsgrootte
822146 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
73