Lud-in-de-Mist (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book

Hope Mirrlees

EPUB met digitaal watermerk | September 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nathaniel Chanticleer is een respectabel man die ontdekt dat zijn zoon verboden vruchten heeft gegeten. Meester Chanticleer bestuurt het pseudomiddeleeuwse stadje Lud, waar de burgers zo nuchter en prozaïsch zijn dat ze wildheid en fantasie hebben uitgebannen. Maar in het westen ligt Luds tegendeel; het verboden Feeënrijk, waaruit de vruchten zijn gesmokkeld die jongeren magisch aantrekken. Verslavend fruit, dat de verbeelding prikkelt en aanzet tot artistiek en bandeloos gedrag. Om zijn zoon te redden gooit Nathaniel zijn reputatie te grabbel. Mirrlees’ thema is de plek van fantasie en verbeelding in het echte leven. Haar geestige en uiteindelijk tragische verhaal is allegorie, moordmysterie, psychologisch drama, generatie­conflict en kritiek op de burgermoraal ineen. Bovenal is het een van de fraaiste bewerkingen van Britse fairy lore ooit ­geschreven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hope Mirrlees
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789402304473
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2015
Bestandsgrootte
1920597 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
263

Beschrijving

Nathaniel Chanticleer is een respectabel man die ontdekt dat zijn zoon verboden vruchten heeft gegeten. Meester Chanticleer bestuurt het pseudomiddeleeuwse stadje Lud, waar de burgers zo nuchter en prozaïsch zijn dat ze wildheid en fantasie hebben uitgebannen.

Maar in het westen ligt Luds tegendeel; het verboden Feeënrijk, waaruit de vruchten zijn gesmokkeld die jongeren magisch aantrekken. Verslavend fruit, dat de verbeelding prikkelt en aanzet tot artistiek en bandeloos gedrag. Om zijn zoon te redden gooit Nathaniel zijn reputatie te grabbel.

Mirrlees’ thema is de plek van fantasie en verbeelding in het echte leven. Haar geestige en uiteindelijk tragische verhaal is allegorie, moordmysterie, psychologisch drama, generatie­conflict en kritiek op de burgermoraal ineen. Bovenal is het een van de fraaiste bewerkingen van Britse fairy lore ooit ­geschreven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hope Mirrlees
Uitgever
Boekerij
ISBN
9789402304473
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2015
Bestandsgrootte
1920597 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
263