Onder het Melkbos (e-Book)

Een stuk voor stemmen

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Dylan Thomas

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1957 publiceerde Hugo Claus zijn vertaling van Dylan Thomas’ stemmenspel Under Milk Wood. Bejubeld en verguisd heeft die al die tijd standgehouden. Nu, ruim zestig jaar later, is het de hoogste tijd voor een nieuwe, eigenzinnige, swingende vertaling die klopt en vloeit. Met behoud van poëzie, spreektaligheid, woordspel en humor. Eigenschappen die we in extremo terugvinden bij de auteur aan wie Thomas zeer schatplichtig was: James Joyce. Under Milk Wood was onder andere bedoeld als een ‘Welshe Ulysses’, en de parallellen tussen het stemmenspel en het klankzinnige meesterwerk Finnegans Wake liggen voor het oprapen. Dichter, toneelschrijver én Joyce-vertaler Erik Bindervoet is de aangewezen taalkunstenaar voor die nieuwe vertaling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dylan Thomas
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310820
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2020
Bestandsgrootte
719810 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
78

Beschrijving

In 1957 publiceerde Hugo Claus zijn vertaling van Dylan Thomas’ stemmenspel Under Milk Wood. Bejubeld en verguisd heeft die al die tijd standgehouden.
Nu, ruim zestig jaar later, is het de hoogste tijd voor een nieuwe, eigenzinnige, swingende vertaling die klopt en vloeit. Met behoud van poëzie, spreektaligheid, woordspel en humor. Eigenschappen die we in extremo terugvinden bij de auteur aan wie Thomas zeer schatplichtig was: James Joyce. Under Milk Wood was onder andere bedoeld als een ‘Welshe Ulysses’, en de parallellen tussen het stemmenspel en het klankzinnige meesterwerk Finnegans Wake liggen voor het oprapen. Dichter, toneelschrijver én Joyce-vertaler Erik Bindervoet is de aangewezen taalkunstenaar voor die nieuwe vertaling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dylan Thomas
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310820
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2020
Bestandsgrootte
719810 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
78