De klopjacht op donkere materie (e-Book)

Onbekend deeltje of illusie?

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book

Dorine Schenk

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Alle materie die we kennen - sterren, planeten, gas, stof en zelfs exotische objecten zoals zwarte gaten - kan slechts zo'n 20 procent van de massa in het heelal verklaren. De overige 80 procent bestaat uit een onbekend en onzichtbaar goedje dat 'donkere materie' wordt genoemd. We kunnen donkere materie niet waarnemen met onze telescopen, maar weten dat het er is omdat het via de zwaartekracht de bekende, zichtbare materie beïnvloedt. In De klopjacht op donkere materie beschrijft wetenschapsjournalist Dorine Schenk hoe natuurkundigen zoeken naar de aard van deze mysterieuze substantie. Bestaat donkere materie uit elementaire deeltjes die we nog niet kennen? Of bestaat het misschien helemaal niet en lijkt er enkel massa te ontbreken omdat onze wetten van de zwaartekracht niet kloppen?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dorine Schenk
Uitgever
New Scientist
ISBN
9789085718369
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
2010273 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

Alle materie die we kennen - sterren, planeten, gas, stof en zelfs exotische objecten zoals zwarte gaten - kan slechts zo'n 20 procent van de massa in het heelal verklaren. De overige 80 procent bestaat uit een onbekend en onzichtbaar goedje dat 'donkere materie' wordt genoemd. We kunnen donkere materie niet waarnemen met onze telescopen, maar weten dat het er is omdat het via de zwaartekracht de bekende, zichtbare materie beïnvloedt.
In De klopjacht op donkere materie beschrijft wetenschapsjournalist Dorine Schenk hoe natuurkundigen zoeken naar de aard van deze mysterieuze substantie. Bestaat donkere materie uit elementaire deeltjes die we nog niet kennen? Of bestaat het misschien helemaal niet en lijkt er enkel massa te ontbreken omdat onze wetten van de zwaartekracht niet kloppen?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dorine Schenk
Uitgever
New Scientist
ISBN
9789085718369
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2024
Bestandsgrootte
2010273 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
104