De nichtjes (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Aurora Venturini

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een onvergetelijke roman van een literair fenomeen uit ArgentiniëDe nichtjes vertelt het verhaal van een familie in een achtergesteld milieu in de jaren veertig in La Plata, een stad nabij Buenos Aires. De verteller is Yuna, een meisje dat worstelt met een leerachterstand, terwijl haar zusje zwaar gehandicapt is. Yuna probeert haar milieu, waarin misbruik en geweld aan de orde van de dag zijn, te begrijpen en te ontstijgen. Haar stem is ontwapenend, volledig eigen en onvergetelijk: zo trekt ze je haar kolkende wereld in. De nichtjes is Venturini's meesterwerk dat haar al grote bekendheid in eigen land bracht en waarmee ze postuum nu ook internationaal doorbreekt.Venturini stuurde het manuscript voor De nichtjes in 2007 anoniem in voor de prestigieuze Premio Nueva Novela, en ze won de prijs. De jury was met stomheid geslagen toen bleek wie de auteur van het bekroonde manuscript was: hoe kon dit frisse, rauwe, brutale, overdonderende boek geschreven zijn door de toen vijfentachtigjarige Aurora Venturini?Jarenlang woonde Venturini in Parijs waar ze bevriend raakte met grootheden als Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Juliette Gréco en Albert Camus. Zelf bleef ze in de schaduw door langdurig uitgeven-in-eigen-beheer en bij kleine uitgeverijen - tot de verschijning van De nichtjes.Met een voorwoord van Mariana Enriquez, auteur van o.a. Ons deel van de nacht en Dingen die we verloren in het vuur (genomineerd voor de International Booker Prize).'Een roman van verdorven genialiteit' - Enrique Vila-Matas'Literatuur die gutst als bloed' - Mariana Enriquez

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aurora Venturini
Uitgever
Podium
ISBN
9789463811422
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2022
Bestandsgrootte
711917 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
135

Beschrijving

Een onvergetelijke roman van een literair fenomeen uit Argentinië
De nichtjes vertelt het verhaal van een familie in een achtergesteld milieu in de jaren veertig in La Plata, een stad nabij Buenos Aires. De verteller is Yuna, een meisje dat worstelt met een leerachterstand, terwijl haar zusje zwaar gehandicapt is. Yuna probeert haar milieu, waarin misbruik en geweld aan de orde van de dag zijn, te begrijpen en te ontstijgen. Haar stem is ontwapenend, volledig eigen en onvergetelijk: zo trekt ze je haar kolkende wereld in. De nichtjes is Venturini's meesterwerk dat haar al grote bekendheid in eigen land bracht en waarmee ze postuum nu ook internationaal doorbreekt.
Venturini stuurde het manuscript voor De nichtjes in 2007 anoniem in voor de prestigieuze Premio Nueva Novela, en ze won de prijs. De jury was met stomheid geslagen toen bleek wie de auteur van het bekroonde manuscript was: hoe kon dit frisse, rauwe, brutale, overdonderende boek geschreven zijn door de toen vijfentachtigjarige Aurora Venturini?
Jarenlang woonde Venturini in Parijs waar ze bevriend raakte met grootheden als Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Juliette Gréco en Albert Camus. Zelf bleef ze in de schaduw door langdurig uitgeven-in-eigen-beheer en bij kleine uitgeverijen - tot de verschijning van De nichtjes.
Met een voorwoord van Mariana Enriquez, auteur van o.a. Ons deel van de nacht en Dingen die we verloren in het vuur (genomineerd voor de International Booker Prize).
'Een roman van verdorven genialiteit' - Enrique Vila-Matas
'Literatuur die gutst als bloed' - Mariana Enriquez

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aurora Venturini
Uitgever
Podium
ISBN
9789463811422
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2022
Bestandsgrootte
711917 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
135