De razzia (e-Book)

Het waargebeurde verhaal achter een doodgezwegen oorlogsdrama

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Timmie Van Diepen

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij een razzia in het Limburgse Molenbeersel in augustus 1944, net voor de bevrijding, wordt de familie van Timmie van Diepen zwaar getroffen. Vijf mensen van hetzelfde gezin overleven de oorlog niet, onder wie zijn overgrootvader Willem. De actie blijkt een vergelding voor de aanslag op een Duitse soldaat. Vreemd genoeg lijkt niemand achteraf te weten waarom de herberg van deze familie net het doelwit werd. Volgens de officiƫle versie van het verhaal was het een vergissing, maar klopt dat wel? Wie schoot de Duitse soldaat neer? En waarom was er na de oorlog geen herdenking voor de toevallige slachtoffers? In De razzia gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden. Timmie van Diepen (1987) studeerde geschiedenis (KUL) en journalistiek (VUB). Hij werkt sinds 2010 voor Het Belang van Limburg, waar hij als commentator en journalist over politiek en maatschappij schrijft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Timmie Van Diepen
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463107549
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2024
Bestandsgrootte
9342616 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Bij een razzia in het Limburgse Molenbeersel in augustus 1944, net voor de bevrijding, wordt de familie van Timmie van Diepen zwaar getroffen. Vijf mensen van hetzelfde gezin overleven de oorlog niet, onder wie zijn overgrootvader Willem.

De actie blijkt een vergelding voor de aanslag op een Duitse soldaat. Vreemd genoeg lijkt niemand achteraf te weten waarom de herberg van deze familie net het doelwit werd. Volgens de officiƫle versie van het verhaal was het een vergissing, maar klopt dat wel? Wie schoot de Duitse soldaat neer? En waarom was er na de oorlog geen herdenking voor de toevallige slachtoffers?

In De razzia gaat historicus en journalist Timmie van Diepen op zoek naar antwoorden. Hij reconstrueert de bewuste dag aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en interviews met tientallen betrokkenen en nabestaanden.

Timmie van Diepen (1987) studeerde geschiedenis (KUL) en journalistiek (VUB). Hij werkt sinds 2010 voor Het Belang van Limburg, waar hij als commentator en journalist over politiek en maatschappij schrijft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Timmie Van Diepen
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463107549
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2024
Bestandsgrootte
9342616 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320