En MAZ creëerde Dick Bos (e-Book)

Prijs € 12,50
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Rich Thomassen

Adobe PDF | Februari 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Maz De man die Dick Bos creëerde Honderdduizenden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog verslonden de beeldromans van Dick Bos. Dankzij zijn jiu-jitsu was de stripheld onverslaanbaar. Het leidde ertoe dat kinderen op straat de jiu-jitsu-grepen in praktijk brachten, het zogenaamde Bossen. Toen de Duitse bezetter de strip wilde inzetten voor Duitsland, weigerde tekenaar Maz (pseudoniem voor Alfred Mazure) de blanco cheque. Vervolgens werd de strip verboden. Na de oorlog, toen Dick Bos weer verscheen, ontstond er een hetze tegen deze beeldromans die de jeugd zouden vergiftigen. Wie was Alfred Mazure die onder het pseudoniem Maz vele strips tekende, boeken schreef, illustraties voor boeken en tijdschriften verzorgde en films draaide. Maz creëerde Dick Bos, maar ging in de Tweede Wereldoorlog een bijna onmogelijke schuld aan om films van zijn held te draaien. Het zorgde ervoor dat hij pas aan het eind van zijn leven zijn schuld geheel kon aflossen. Dick Bos, een icoon van een generatie. Regisseur Paul Verhoeven noemde Dick Bos een van de figuren door wie hij beïnvloed was. Dick Bos; de detective met zijn archaïsch taalgebruik. Die zijn tegenstanders toesprak met de woorden: "Na zo'n klap zeggen ze meestal niets meer." Stripheld Dick Bos, de held uit de Tweede Wereldoorlog.En Maz creëerde Dick Bos vertelt de ontstaansgeschiedenis van deze stripheld, maar ook het levensverhaal van tekenaar Alfred Mazure.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rich Thomassen
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789464620245
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
Februari 2022
Bestandsgrootte
3654363 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
378

Beschrijving

Maz

De man die Dick Bos creëerde

Honderdduizenden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog verslonden de beeldromans van Dick Bos. Dankzij zijn jiu-jitsu was de stripheld onverslaanbaar. Het leidde ertoe dat kinderen op straat de jiu-jitsu-grepen in praktijk brachten, het zogenaamde Bossen. Toen de Duitse bezetter de strip wilde inzetten voor Duitsland, weigerde tekenaar Maz (pseudoniem voor Alfred Mazure) de blanco cheque. Vervolgens werd de strip verboden. Na de oorlog, toen Dick Bos weer verscheen, ontstond er een hetze tegen deze beeldromans die de jeugd zouden vergiftigen.
Wie was Alfred Mazure die onder het pseudoniem Maz vele strips tekende, boeken schreef, illustraties voor boeken en tijdschriften verzorgde en films draaide. Maz creëerde Dick Bos, maar ging in de Tweede Wereldoorlog een bijna onmogelijke schuld aan om films van zijn held te draaien. Het zorgde ervoor dat hij pas aan het eind van zijn leven zijn schuld geheel kon aflossen. Dick Bos, een icoon van een generatie. Regisseur Paul Verhoeven noemde Dick Bos een van de figuren door wie hij beïnvloed was. Dick Bos; de detective met zijn archaïsch taalgebruik. Die zijn tegenstanders toesprak met de woorden: "Na zo'n klap zeggen ze meestal niets meer." Stripheld Dick Bos, de held uit de Tweede Wereldoorlog.
En Maz creëerde Dick Bos vertelt de ontstaansgeschiedenis van deze stripheld, maar ook het levensverhaal van tekenaar Alfred Mazure.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rich Thomassen
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij
ISBN
9789464620245
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
Februari 2022
Bestandsgrootte
3654363 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
378