Het orakel van de bosnimf (e-Book)

Van vlinders en mensen

Prijs € 16,99
Download direct dit e-Book

Hans Van Dyck

EPUB met digitaal watermerk | April 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is een fascinerend verhaal over vlinders. Van de functies van de kleuren op hun vleugels tot de mobiliteitsproblemen die ze ervaren. Van de hongersnood waarmee ze kampen in landschappen op mensenmaat tot de analyse van wie de winnaars en verliezers zijn in tijden van klimaatverandering. Maar dit boek gaat ook over mensen. Van Dyck verweeft zijn eigen metamorfose van vlinderjongen tot vlinderprofessor in zijn relaas. Het is een verhaal over verwondering en passie voor wetenschap. Over ingenieurs die geïnspireerd raken door vlinders voor technologische ontwikkelingen tot kunstenaars die door hun kleuren en wonderlijke metamorfose in vervoering raken. Het brengt ons uiteindelijk bij een fascinerende 'vlinderparadox': krijg je door gebiologeerd in te zoomen op deze kleine diertjes een bredere kijk op het leven op onze planeet? Vooral de studie van een bijzondere vlinder - het bont zandoogje of Pararge aegeria - loopt als een rode draad door het werk van Van Dyck. 'Aegeria' verwijst naar een profetische bosnimf uit de Romeinse mythologie, beschermgodin van Rome, die haar man, koning Numa Pompilius, voorzag van wijze raad. Erg van toepassing op de titel van dit boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Van Dyck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401479066
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2021
Bestandsgrootte
11222738 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Dit is een fascinerend verhaal over vlinders. Van de functies van de kleuren op hun vleugels tot de mobiliteitsproblemen die ze ervaren. Van de hongersnood waarmee ze kampen in landschappen op mensenmaat tot de analyse van wie de winnaars en verliezers zijn in tijden van klimaatverandering.

Maar dit boek gaat ook over mensen. Van Dyck verweeft zijn eigen metamorfose van vlinderjongen tot vlinderprofessor in zijn relaas. Het is een verhaal over verwondering en passie voor wetenschap. Over ingenieurs die geïnspireerd raken door vlinders voor technologische ontwikkelingen tot kunstenaars die door hun kleuren en wonderlijke metamorfose in vervoering raken. Het brengt ons uiteindelijk bij een fascinerende 'vlinderparadox': krijg je door gebiologeerd in te zoomen op deze kleine diertjes een bredere kijk op het leven op onze planeet?

Vooral de studie van een bijzondere vlinder - het bont zandoogje of Pararge aegeria - loopt als een rode draad door het werk van Van Dyck. 'Aegeria' verwijst naar een profetische bosnimf uit de Romeinse mythologie, beschermgodin van Rome, die haar man, koning Numa Pompilius, voorzag van wijze raad. Erg van toepassing op de titel van dit boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Van Dyck
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401479066
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2021
Bestandsgrootte
11222738 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304