Hormonen en vrouwen (e-Book)

De invloed van hormonale veranderingen op hersenen, gedrag en emoties

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book

Estrella Montoya

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vrouwelijke hormonen hebben een slecht imago: ze zouden vrouwen hysterisch en onvoorspelbaar maken. Spot, taboe, angst en schaamte overheersen. Door de  oververtegenwoordiging van mannelijke wetenschappers én proefpersonen is onderzoek naar de invloed van vrouwelijke hormonen op de hersenen, stemming en het gedrag traag op gang gekomen. De wetenschap is met een inhaalslag bezig, maar in de maatschappij is er nog weinig kennis op dat gebied, terwijl informatie cruciaal is voor herkenning en erkenning van de ingrijpende effecten die hormonen kunnen hebben in het leven van een vrouw.Hormonen en vrouwen beschrijft alle fases waarin het lichaam van een vrouw drastische hormonale veranderingen doormaakt: de menstruele cyclus, het gebruik van de pil, en de perioden rondom de zwangerschap en de menopauze. Wat is de impact van deze veranderingen op hersenen, gedrag en emoties? Gelardeerd met herkenbare ervaringsverhalen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Estrella Montoya
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029550215
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2024
Bestandsgrootte
979578 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165

Beschrijving

Vrouwelijke hormonen hebben een slecht imago: ze zouden vrouwen hysterisch en onvoorspelbaar maken. Spot, taboe, angst en schaamte overheersen. Door de  oververtegenwoordiging van mannelijke wetenschappers én proefpersonen is onderzoek naar de invloed van vrouwelijke hormonen op de hersenen, stemming en het gedrag traag op gang gekomen. De wetenschap is met een inhaalslag bezig, maar in de maatschappij is er nog weinig kennis op dat gebied, terwijl informatie cruciaal is voor herkenning en erkenning van de ingrijpende effecten die hormonen kunnen hebben in het leven van een vrouw.

Hormonen en vrouwen beschrijft alle fases waarin het lichaam van een vrouw drastische hormonale veranderingen doormaakt: de menstruele cyclus, het gebruik van de pil, en de perioden rondom de zwangerschap en de menopauze. Wat is de impact van deze veranderingen op hersenen, gedrag en emoties? Gelardeerd met herkenbare ervaringsverhalen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Estrella Montoya
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029550215
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2024
Bestandsgrootte
979578 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165