Kunst voor das Reich (e-Book)

Op zoek naar naziroofkunst uit België

Prijs € 21,99
Download direct dit e-Book

Geert Sels

EPUB met digitaal watermerk | December 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tijdens WO II vond er een immense kunstdrainage naar nazi-Duitsland plaats. Voor het eerst wordt dat verhaal voor België verteld. Hoe konden schilderijen van Memling, Brueghel en Jordaens zomaar verdwijnen? De nazi's haalden woningen leeg, roofden en spendeerden miljoenen Reichsmark om kunst te kopen. Na 8 jaar onderzoek legt Geert Sels de puzzelstukken bij elkaar die hij aantrof in archieven in Parijs, Den Haag, Koblenz en overal in België. Verzamelaars, handelaars en veilinghuizen gingen zonder veel reserves mee in de kunstverwerving van de nazi's. Dit boek brengt de trafieken in kaart waarlangs de kunst het land verliet. Schilderijen uit België vonden hun weg naar het Louvre, Tate Modern, het Getty Museum of de Yale Art Gallery. Zelfs Rusland blijkt nog altijd kunst te hebben die na de oorlog naar België had moeten terugkeren. Andere werken kwamen wel terug en hangen nu in Belgische musea, zonder dat de rechtmatige eigenaars werden opgespoord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Geert Sels
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401490542
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2022
Bestandsgrootte
8250090 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

Tijdens WO II vond er een immense kunstdrainage naar nazi-Duitsland plaats. Voor het eerst wordt dat verhaal voor België verteld.
Hoe konden schilderijen van Memling, Brueghel en Jordaens zomaar verdwijnen? De nazi's haalden woningen leeg, roofden en spendeerden miljoenen Reichsmark om kunst te kopen.

Na 8 jaar onderzoek legt Geert Sels de puzzelstukken bij elkaar die hij aantrof in archieven in Parijs, Den Haag, Koblenz en overal in België.
Verzamelaars, handelaars en veilinghuizen gingen zonder veel reserves mee in de kunstverwerving van de nazi's.

Dit boek brengt de trafieken in kaart waarlangs de kunst het land verliet. Schilderijen uit België vonden hun weg naar het Louvre, Tate Modern, het Getty Museum of de Yale Art Gallery. Zelfs Rusland blijkt nog altijd kunst te hebben die na de oorlog naar België had moeten terugkeren.
Andere werken kwamen wel terug en hangen nu in Belgische musea, zonder dat de rechtmatige eigenaars werden opgespoord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Geert Sels
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401490542
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2022
Bestandsgrootte
8250090 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432