Lied van oude geliefden (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Laura Restrepo

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Een feilloos schrijfster en een moedig persoon.' Isabel AllendeEr is het verhaal van de liefde van Bos Mutas en Zahra Bayda.Bos Mutas is een jonge schrijver die onderzoek doet naar de mythische figuur van de koningin van Sheba. Het gewelddadige gebied dat we tegenwoordig Jemen noemen is een oude en magische streek, vol betoverende verhalen. Wanneer Bos Mutas bij toeval in een vluchtelingenkamp de Somalische verloskundige Zahra Bayda ontmoet, is hij op slag verliefd.Er is het mysterieuze en sensuele verhaal van de koningin van Sheba en koning Salomo.De koningin van Sheba hoorde van de grote wijsheid van koning Salomo van Israël. Ze reisde naar hem toe met geschenken als goud, specerijen en edelstenen. Ze was zo onder de indruk van zijn wijsheid en rijkdom dat ze zijn God zegende, waarop Salomo haar 'alles gaf wat zij verlangde'.Lauro Restrepo vervlecht op prachtige wijze deze twee liefdesgeschiedenissen tot een universeel verhaal over geloof, hoop en liefde. De koningin van Sheba en Zahra Bayda staan voor de eeuwige reis van migrantenvrouwen, die ondanks struikelen en vallen altijd opstaan, doorgaan, steeds verder leren kijken en over de grenzen van tijd en ruimte heen gaan.'Haar fascinatie voor de populaire cultuur en haar onberispelijke humor [...] behoeden haar romans voor elke verleiding tot pathos of melodrama en zorgen voor onmiskenbaar leesplezier.' Gabriel García Márquez'Voor het niveau van schrijven dat Laura Restrepo heeft bereikt moet je een diepe buiging maken.' José Saramago 'Laura Restrepo is een waardig opvolger van Gabriel García Márquez en José Saramago.' Harold Bloom

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Laura Restrepo
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028452961
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2023
Bestandsgrootte
3523935 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
337

Beschrijving

'Een feilloos schrijfster en een moedig persoon.' Isabel Allende

Er is het verhaal van de liefde van Bos Mutas en Zahra Bayda.
Bos Mutas is een jonge schrijver die onderzoek doet naar de mythische figuur van de koningin van Sheba. Het gewelddadige gebied dat we tegenwoordig Jemen noemen is een oude en magische streek, vol betoverende verhalen. Wanneer Bos Mutas bij toeval in een vluchtelingenkamp de Somalische verloskundige Zahra Bayda ontmoet, is hij op slag verliefd.
Er is het mysterieuze en sensuele verhaal van de koningin van Sheba en koning Salomo.
De koningin van Sheba hoorde van de grote wijsheid van koning Salomo van Israël. Ze reisde naar hem toe met geschenken als goud, specerijen en edelstenen. Ze was zo onder de indruk van zijn wijsheid en rijkdom dat ze zijn God zegende, waarop Salomo haar 'alles gaf wat zij verlangde'.

Lauro Restrepo vervlecht op prachtige wijze deze twee liefdesgeschiedenissen tot een universeel verhaal over geloof, hoop en liefde. De koningin van Sheba en Zahra Bayda staan voor de eeuwige reis van migrantenvrouwen, die ondanks struikelen en vallen altijd opstaan, doorgaan, steeds verder leren kijken en over de grenzen van tijd en ruimte heen gaan.

'Haar fascinatie voor de populaire cultuur en haar onberispelijke humor [...] behoeden haar romans voor elke verleiding tot pathos of melodrama en zorgen voor onmiskenbaar leesplezier.' Gabriel García Márquez

'Voor het niveau van schrijven dat Laura Restrepo heeft bereikt moet je een diepe buiging maken.' José Saramago

'Laura Restrepo is een waardig opvolger van Gabriel García Márquez en José Saramago.' Harold Bloom

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Laura Restrepo
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028452961
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2023
Bestandsgrootte
3523935 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
337