Verre vaders (e-Book)

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Marina Jarre

EPUB met digitaal watermerk | November 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Even beeldend als precies beschrijft de Italiaanse auteur Marina Jarre het verhaal van haar bijzondere jeugd, die begint in Letland in de jaren 1920 en '30. Zij wordt geboren in een gecompliceerd gezin: haar ongrijpbare, knappe vader - een Letse jood die in 1941 omkwam in de holocaust -, haar strenge moeder - een Italiaanse protestant die Russische literatuur vertaalde; haar zus, haar Letse grootouders. Jarre vertelt over haar kindertijd en puberteit, eerst als Duitstalige minderheid in Riga, en over daarna haar leven in Italië. Na de scheiding van haar ouders in 1935 wordt ze naar haar grootouders van moederskant gesttuurd, Franstalige protestanten in de Alpenvalleien ten zuidwesten van Turijn, geen vanzelfsprekend thuis voor een jood in fascistische Italië. Deze memoires zjn van het niveau van Geheugen, spreek van Vladimir Nabokov of Annie Ernaux's De jaren . Ze gaan over tijd, taal, vrouwelijkheid, verbondenheid en vervreemding, en centraal staat de vraag wat een thuis betekent voor degenen die er geen hebben, of meer dan één.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marina Jarre
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028452275
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
1887386 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
163

Beschrijving

Even beeldend als precies beschrijft de Italiaanse auteur Marina Jarre het verhaal van haar bijzondere jeugd, die begint in Letland in de jaren 1920 en '30. Zij wordt geboren in een gecompliceerd gezin: haar ongrijpbare, knappe vader - een Letse jood die in 1941 omkwam in de holocaust -, haar strenge moeder - een Italiaanse protestant die Russische literatuur vertaalde; haar zus, haar Letse grootouders. Jarre vertelt over haar kindertijd en puberteit, eerst als Duitstalige minderheid in Riga, en over daarna haar leven in Italië. Na de scheiding van haar ouders in 1935 wordt ze naar haar grootouders van moederskant gesttuurd, Franstalige protestanten in de Alpenvalleien ten zuidwesten van Turijn, geen vanzelfsprekend thuis voor een jood in fascistische Italië.

Deze memoires zjn van het niveau van Geheugen, spreek van Vladimir Nabokov of Annie Ernaux's De jaren . Ze gaan over tijd, taal, vrouwelijkheid, verbondenheid en vervreemding, en centraal staat de vraag wat een thuis betekent voor degenen die er geen hebben, of meer dan één.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marina Jarre
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028452275
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2021
Bestandsgrootte
1887386 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
163